• DNA

Wij zijn ITHACA

netwerkbureau voor evenementen en communicatie

We ontwerpen en produceren complete evenementen, groot en klein van A tot Z. We leveren ook denk- en doekracht op onderdelen. Van concept tot communicatie en regie, van sprekersmanagement tot complete logistieke organisatie; ITHACA neemt het je uit handen. Als opdrachtgever kun je bijsturen zonder je in details te hoeven verliezen. Je houdt grip op het evenement en focus op de boodschap. Zonder gedoe.

Samen met opdrachtgevers werken we aan betekenisvolle projecten met impact: van creatief concept tot duurzaam resultaat. In de afgelopen 20 jaar hebben we een fijnzinnig gevoel voor mensen ontwikkeld. ITHACA regisseert ontmoetingen die raken: tussen mensen, netwerken en sectoren. Voor kleine groepen, volle zalen, online of op 1,5 meter afstand, een dagdeel of een meerdaags evenement. De inhoud staat altijd voorop en is ons startpunt voor ieder concept. Onze conceptuele ontwerpkracht, creatieve aanpak, hands-on mentaliteit en oog voor detail zijn ons visitekaartje. Zowel op inhoud als in de uitvoering.

ITHACA beschikt over een team van professionals die elkaar aanvullen en versterken.

ITHACA - DNA - Events

EVENTS – Ontmoetingen met impact

Ontmoetingen regisseren tussen organisaties, merken, doelgroepen of medewerkers, die mensen raken in het hart en het hoofd. Van werkbezoeken en expertmeetings tot festivals en congressen. Van online events en interactieve webinars tot hybride multi-hub meetings. We tillen het resultaat graag naar een hoger niveau met een frisse blik, veel ervaring en oog voor detail.
 • Ontwerp in de maak
  Brainstorm en conceptverkenning op basis van gewenst doel & impact. Hieruit vloeit een voorstel, offerte en een rode draad.
 • Concept ten uitvoer /productie tot in detail
  Logistieke organisatie en productie. Geen zorgen over programma, werkvormen, communicatie, faciliteiten en regie.
 • Creatie om trots op te zijn
  Realisatie, evaluatie en een doorkijkje naar de toekomst. Focus zelf op de inhoud en op je gasten; wij zorgen voor een soepel verloop en bundelen de output voor vervolg.

CONCEPTONTWIKKELING – Creatie met gevoel

Van creatieve ideeën en het ontwikkelen van een sterk concept tot het uitwerken van de gekozen aanpak. We zien de grote lijn en hebben een getraind oog voor details.
Wil je een snaar raken, moet je het juiste verhaal vertellen.
 • Storytelling
  Goede verhalen gaan over mensen en hun wensen of behoeftes. Dan lukt het om je doel te bereiken, betrokkenheid te creëren en mensen in beweging te krijgen.
 • Beleving en impact
  De manier waarop je je verhaal vertelt is essentieel component om de juiste snaar te raken. We zetten onze ontwerpkracht in voor een variatie aan werkvormen, zintuigen en dynamiek.
Events hebben een krachtig concept nodig om de boodschap te vertellen en de bezoekers in beweging te krijgen. We zetten ook graag onze tanden in andere communicatieconcepten, denk aan campagnes en programmering.
ITHACA - DNA - Conceptontwikkeling
ITHACA -DNA - Communicatie

COMMUNICATIE – Content met een verhaal

Van communicatieplan tot de inzet van de juiste middelenmix. We dragen zorg voor advies, de rode draad en als je wilt ook de realisatie. Wil je activeren, dan moet de toon, de inhoud én de verpakking van je boodschap kloppen.
 • Onderdeel van een event
  Van uitnodiging tot het inrichten van een event app en de juiste content op social media. Communicatietaken voor, tijdens en na een event: je kunt het met een gerust hart aan ons overlaten.
 • Aparte opdracht
  Zoek je advies of wil je ondersteuning? We hebben veel ervaring in huis met het schrijven van concrete plannen en het ontwikkelen van communicatiemiddelen.

REGIE – Projectmanagement met resultaat

Op zoek naar een tijdelijke impuls? Onhaalbare deadlines? Eén van onze projectmanagers komt graag je team versterken. Op kantoor of als ‘collega op afstand’. We get the job done.
 • Onderdeel van een event
  Laat het managen van je event maar aan ons over. We regelen de productie tot in detail, staan ons mannetje op de vloer en vergeten niet de output te bundelen en op te leveren.
 • Tijdelijke klus
  Enthousiaste projectmanagers staan voor je klaar als je tijdelijk werk wilt uitbesteden: een project, een specifieke taak of ter versterking van je team.
ITHACA - DNA - Regie