Hier zijn we trots op!

Waardevolle opdrachten met enthousiaste opdrachtgevers en fijne samenwerkingspartners.

Livestream InnovaTion in Health And Care for All

In opdracht van provincie Provincie Noord-Brabant organiseerde wij in september 2021 de livestream ‘ITHACA’s Final Conference’. Deze laatste ITHACA staat voor ‘InnovaTion in Health And Care for All’ en is een Interreg samenwerkingsproject tussen 9 Europese regio’s die ervaringen en good practices delen op het gebied van slimme gezondheid en zorginnovatie, om zo actief en gezond ouder worden voor de bevolking te verbeteren.
Al sinds de kick-off van dit project in 2017 in De Kazerne in Eindhoven, tijdens de Dutch Design Week, is ons bureau ITHACA betrokken bij de bijeenkomsten, werkbezoeken en conferenties door heel Europa heen. Wij bedachten de creatieve concepten, werkten mee aan een interactief programma (on-site, hybride en online) en zorgden voor een vlekkeloze organisatie en realisatie. Wat fijn om zo langdurig te mogen bijdragen aan projecten als deze!
Je kunt hier de livestream terugkijken. Ga vooral goed zitten voor de voordrachten van spoken word artist Onias Lansveld, die samen met opkomend talent trompettist Peter Somuah zorgden voor kippenvel en tranen met hun performances over de reis die ITHACA heeft afgelegd.
Ook zorgeloos een online of live event organiseren? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Geslaagd event VABIMPULS: terugkijken

Fijn om aan het roer te staan van een geslaagde bijeenkomst in opdracht van VABIMPULS. Vanuit een zelf-ingerichte ‘pop-up livestreamstudio’ bij Biologische Boerderij ‘t Schop in Hilvarenbeek, met de technische ondersteuning van GIG creative film production en omringd door fijne gasten en sprekers.
#VABIMPULS bedankt voor deze mooie opdracht. We gaan ons opmaken voor 15 september: het vervolgevent voor #VABIMPULS waar wij ons in vastbijten. Onder voorbehoud van de dan geldende regels mbt COVID-19 zullen we dan op een inspirerende locatie diverse praktische en interactieve #workshops realiseren. Met wederom een hoop inspirerende sprekers en gasten. Wij hebben er zin in! Meer informatie over VABIMPULS tref je hier.
Ook zorgeloos een online of live event organiseren? Neem vrijblijvend contact met ons op!

VABIMPULS

De agrarische sector blijft in beweging. Eigenaren van een agrarische bedrijfslocatie zijn al gestopt, overwegen te stoppen of gaan zich op een andere bedrijfsactiviteit richten. In alle gevallen heeft men te maken met de grote vraag wat met de bedrijfsgebouwen te doen. VABIMPULS onderzoekt wat kans van slagen heeft. VABIMPULS is een initiatief van Provincie Noord-Brabant in samenwerking met Brabantse gemeenten, BrabantAdvies en Stimulus Programmamanagement. ITHACA organiseert voor VABIMPULS diverse evenementen (online en live) om samen de mogelijkheden die er wél zijn breed onder de aandacht te brengen. Meer informatie over VABIMPULS tref je hier.
Ook iemand nodig die meedenkt over de manier waarop je je boodschap moet overbrengen om tot resultaat te komen? Zorgeloos een online of live event organiseren? Neem vrijblijvend contact met ons op!

De nieuwe buitenplaats Huize Bijdorp

Huize Bijdorp is een bijzondere plek in Voorschoten waar onderlinge verbinding op een natuurlijke manier ontstaat. Op woensdag 2 juni 2021 verzorgden wij in opdracht van Peter Meijs van de Congregatie een online bijeenkomst over de plannen voor de ontwikkeling van Huize Bijdorp.
Tijdens deze meeting worden de plannen aan belanghebbenden en belangstellenden uitgelegd en worden zij in de gelegenheid gesteld vragen te stellen. Wil je de bijeenkomst terugkijken, klik dan hier.

Ook zonder zorgen een (online) event organiseren? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Drempels slechten. Financiële kaders en duurzaamheidsinvesteringen bij circulair bouwen

I.o.v. Gemeente Eindhoven / The New Block verzorgden wij de inspiratiesessie ‘Drempels slechten. Financiële kaders en duurzaamheidsinvesteringen bij circulair bouwen’ op 27 mei.
De bijeenkomst werd geinitieerd door Duurzaamheidspact Eindhoven. Moderator en tevens managing director van The New Block Kirsti Pol legde vragen en stellingen voor rondom de duurzaamheidsopgave en circulair handelen en denken in sociale woningbouw.
Sprekers: Joop Ketelaers (gemeente Eindhoven), Marieke van den Wijngaard (Woonbedrijf), Rik Thijs (wethouder Gemeente Eindhoven), Laura Bromet (Tweede Kamerlid GroenLinks), Yvette Govaart (COUP), Sander Beeks (Madaster Netherlands) en Jean-Pierre Schobben (WSW).
Wil je de bijeenkomst terugkijken, klik dan hier.
Ook zonder zorgen een (online) event organiseren? Neem vrijblijvend contact met ons op!

BNA netwerk bijeenkomst ‘Circulaire financieringsmodellen: van utopie naar inventieve mindset’

I.o.v. Buro Kade / The New Block verzorgden wij de BNA netwerkbijeenkomst ‘Circulaire financieringsmodellen: van utopie naar inventieve mindset’ op 28 april.
Hoe versnellen we de circulaire bouweconomie? Door kennis & kunde te delen om tot nieuwe inzichten en modellen te komen. Om de circulaire financieringsmodellen te ontwikkelen is goed inzicht nodig in verdienmodellen en financiële prestaties in de keten. Een level playing field van architecten, adviseurs, (grondstoffen)leveranciers, aannemers en eindgebruikers. Zijn er kansen? Laat je inspireren en kijk de bijeenkomst hier terug!
Wil je de bijeenkomst terugkijken, klik dan hier.
Ook zonder zorgen een (online) event organiseren? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Netwerk- en inspiratiebijeenkomst Klimaatnetwerk040
‘Duurzame energie voor nu en morgen in 040’

ITHACA verzorgde op 29 april de netwerk- en inspiratiebijeenkomst ‘Klimaatnetwerk 040, duurzame energie voor nu en morgen in 040’ i.o.v. The New Block waarvan wij partner zijn. De gemeente Eindhoven tekende onlangs de samenwerking met The New Block om een impuls te geven aan Klimaatnetwerk 040. Het Klimaatnetwerk Eindhoven heeft als uitgangspunt samen klimaatverandering tegen te gaan. De ontwikkeling van dit netwerk is in volle gang. Doe je ook mee?
Wil je de bijeenkomst terugkijken, klik dan hier.
Ook zonder zorgen een (online) event organiseren? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Nieuwe Woonlandschappen – Architectuurcentrum Eindhoven

In Eindhoven spelen er tal van initiatieven van inspirerende woonvormen. In opdracht van Architectuurcentrum Eindhoven verzorgde ITHACA op 8 april jl. een online inspiratiesessie over een aantal van deze woonvormen.
Te gast zijn Tom van Tuijn (Buurtschap te Veld), Jos Lichtenberg (LivingLab040), Philippe Rol (Meer&Deel Vredenoord) en Peter Portheine (Brainport Smart District). Zij lichten hun inspirerende oplossingen toe. Angelique Bellemakers (Inbo Architecten) geeft haar reflectie op de gegeven voorbeelden. Gastvrouw en moderator is Erna van Holland (Cob-Web).
Wil je de bijeenkomst terugkijken, klik dan hier.
Ook zonder zorgen een (online) event organiseren? Neem vrijblijvend contact met ons op!

BOF meets Michel Scholte

Voor het Brabant Outcomes Fund (BOF) organiseerde ITHACA op 1 april 2021 de inspiratiesessie met Michel Scholte. Michel is directeur van True Price en Impact Institute en is begin dit jaar verkozen tot Minister van de nieuwe economie door de jury van de door MVO Nederland georganiseerde verkiezingscampagne. Tijdens een wederom zeer inspirerende online sessie van BOF vertelt Michel over true pricing.
Wil je de bijeenkomst terugkijken, klik dan hier.
Ook zonder zorgen een (online) event organiseren? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Vernieuwing Onderwijscampussen Eindhoven

Op donderdag 18 maart 2021 vond de inspirerende online meeting van Architectuurcentrum Eindhoven plaats. Centraal stond de vernieuwing van de onderwijslocaties van Fontys Hogescholen en de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).
Tijdens deze online meeting vraagt moderator Erna van Holland de sprekers het hemd van het lijf over ontwerp, transformatie, ambitie en kruisbestuiving. ITHACA zat weer achter de knoppen tijdens deze interessante livecast met maar liefst zeven sprekers! Wil je de bijeenkomst terugkijken, klik dan hier. Een verslag van de bijeenkomst tref je hier.
Ook zonder zorgen een (online) event organiseren? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Inspiratiesessie BOF meets John Fullerton

John Fullerton is onconventionele econoom, impact-investeerder, schrijver en filosoof. Op 10 maart kwam hij (digitaal) naar Nederland om ons te inspireren en meer te vertellen over de regeneratieve economie.
Deze bijeenkomst werd georganiseerd door ITHACA, in opdracht van het Brabant Outcomes Fund en maakt onderdeel uit van de ‘John Fullerton Takes over Holland Tour’, georganiseerd door THRIVE Institute. Een compilatie van de bijeenkomst kun je hier terugkijken.
Ook zonder zorgen een (online) event organiseren? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Around the block met architectuurcentrum Eindhoven

Tijdens de Week van de Circulaire Economie in februari 2021 organiseerde Architectuurcentrum Eindhoven een online bijeenkomst met architecten Jan Jongert, Marlies Zuidam, Emile van Vugt en Michael Bol.
ITHACA nam de organisatie op zich om deze online bijeenkomst technisch te verzorgen, de sprekers te briefen en de meeting achteraf gemonteerd aan de klant te kunnen verstrekken. Je kunt de bijeenkomst hier terugkijken.
Ook zonder zorgen een (online) event organiseren? Neem vrijblijvend contact met ons op!

ITHACA in team The New Block

The New Block is een beweging. Een platform voor pioniers. Een netwerk. Een clubhuis voor moderne stadmakers. The New Block streeft naar circulaire perfectie, maar wacht niet tot die bereikt is. We starten nu. Vandaag. Wij zijn ‘the new kid on the block’.
Het Bossche ontwerpbureau Buro Kade vormt met Stichting Conceptenbouwers, het Eindhovens creatief collectief Yellow Sunshine, circulaire werkplek Plug-In-City op Strijp-S én het team van ITHACA, het team voor The New Block de komende jaren.
Een platform heeft changemakers nodig, om-denkers en om-bouwers. En een thuisbasis om te ontmoeten, praten, discussiëren en creëren. The New Block is dát living lab, altijd in ontwikkeling en dus altijd in verandering. The New Block is gevestigd in het SFS-gebouw op Strijp-S Eindhoven.
De opening volgt later in 2021.
AgroFoodInnovation

ITHACA en AgriFoodInnovation werken samen

In AgrifoodInnovation wordt gewerkt aan het voedselsysteem van de toekomst door de verbinding te maken tussen agrifood en high tech, ICT en data. Een netwerkorganisatie waarin bedrijven en kennisinstellingen in en rondom Brabant samen met overheden werken aan grensverleggende innovaties met grote economische en maatschappelijke impact.
ITHACA is gevraagd om de communicatieformule voor AgriFoodInnovation door te ontwikkelen en uit te rollen, de community te activeren en uit te breiden en AgriFoodInnovation op de kaart te zetten.
Hier zijn wij sinds december 2020 dan ook enthousiast mee aan de slag!

Marathon Buro Kade

ITHACA organiseerde op 11 december 2020 voor Buro Kade De Toekomst is nu – Marathon. De Marathon werd uitgezonden vanuit Buro Kade en bestond uit een drietal online events:
#TOEKOMSTNU 1: Visualisaties van de toekomst
#TOEKOMSTNU 2: Energie Galore in de Diezedelta!!!
#TOEKOMSTNU 3: Circular Architecture/ Materialenpaspoorten
Je kunt de online events terugkijken op ons YouTube-kanaal of op de site van Buro Kade.

Kerstontbijt Haagse Hogeschool

In november en december 2020 organiseerden we een reeks van online kerstevents voor bedrijven. Waaronder uitgebreid Online Kerstontbijt van de Haagse Hogeschool. Een gezellige en informele online bijeenkomst, waarbij de collega’s hebben genoten van het vooraf toegestuurde ontbijt, spelelementen en natuurlijk vooral van het informeel samenzijn.
Organiseren jullie binnenkort ook graag een bijeenkomst, formeel of informeel, waarbij collega’s en/of externen samengebracht moeten worden zonder dat jij omkijken hebt naar de techniek? Hulp nodig bij het inhoudelijk vorm geven van je online event? Neem dan contact met ons op via info@ithaca.nl en informeer naar de mogelijkheden.

Kerstborrel Buro Kade

Voor Buro Kade organiseerden wij op 11 december 2020 de Legendarische Buro Kade Homestay Kerstborrel. Samen bijpraten, spelletjes doen, muziek luisteren én proeven van de uitgebreide bierproeverij onder leiding van twee biersommeliers… het was een dolle avond!
Organiseren jullie binnenkort ook graag een (online) bijeenkomst? Neem dan contact met ons op via info@ithaca.nl en informeer naar de mogelijkheden. Wij ontzorgen je graag.

Energie Galore in de Diezedelta

In opdracht van Buro Kade organiseerden we in december 2020 ‘Mengfabriek geeft Energie’ in De Mengfabriek in Den Bosch.
Gedurende 1,5uur werd vanuit de studio in De Mengfabriek het onderzoek rondom een mogelijke energietransitie gepresenteerd.
Aan het woord waren ‘Brabant geeft energie’ voorzitter Anne-Marie Rakhorst, wethouder Mike van der Geld, kunstenaar Matthijs Bosman en het expertteam bestaande uit TNOBouwnextAlba Concepts en initiatiefnemer Buro Kade. Samen met hen werden de resultaten van het onderzoek gedeeld, keken we terug én alvast vooruit.
In De Mengfabriek stoken ze wél voor de buren. Energie Galore!
Het gevarieerde programma is terug te zien via ons YouTube-kanaal en via de website van Buro Kade.

Online Event BNA Netwerk Circular Architecture

Op vrijdag 11 december 2020 organiseerden we in opdracht van Lokaal Netwerk Circular Architecture het BNA Netwerk Circular Architecture Event. Interessant voor alle architecten en voor BNA-leden in het bijzonder.

We zoomden in op goed werken met een materialenpaspoort. Wat is dat eigenlijk? Waarom is het belangrijk en wat heb je er voor nodig?
Het zijn dit soort vragen waar Michael Bol (Buro Kade) de twee gastsprekers Thomas Rau (architect RAU, oprichter van Turntoo en verbonden aan Madaster) en Michel Baars (eigenaar New Horizon) over interviewde.
Het gevarieerde programma is terug te zien via ons YouTube-kanaal en via de website van Buro Kade.
Kerst vier je samen! ithaca.nl

ITHACA faciliteert de feestdagen

We hebben in 2020l veel aanvragen gehad voor onze kerstborrel, -ontbijt, -lunch en -proeverij. Willen jij en je collega’s in dit nieuwe jaar ook graag informeel samenkomen tijdens een leuke online bijeenkomst? Neem dan snel contact met ons op. We stellen het programma in overleg samen en maken er een bijzondere sessie van!
Klik hier voor de mogelijkheden.

VIP programma tijdens BredaPhoto

Samen met City of imagineers (Cofi) waar wij actief lid van zijn, organiseerden wij in opdracht van REWIN West-Brabant een bijzonder VIP programma tijdens BredaPhoto.
Op 1 oktober zouden de creatieve imagineers van Cofi kleine groepjes West-Brabantse parels begeleiden in een wandeling langs diverse exposities van BredaPhoto. O.a. zou een bezoek worden gebracht aan het voormalig KPN gebouw, Stedelijk Museum en het Chassé Park en zou de dag worden afgesloten in de Grote Kerk van Breda met een exclusief bezoek aan de indrukwekkende tentoonstelling over China.
Helaas is het programma op het laatste moment geannuleerd i.v.m. aangescherpte coronamaatregelen. In het najaar van 2022 zijn we graag weer van de partij.

Trebeck Takes Over Holland Tour – BOF edition. 

ITHACA organiseerde op 23 september 2020 de Trebeck Takes Over Holland Tour – BOF edition. Dit unieke online event werd ontwikkeld met en in opdracht van het Brabant Outcomes Fund (BOF), i.s.m. THRIVE Institute en Academische Werkplaats ‘Brede welvaart in de regio’.
De deelnemers werden door Katherine Trebeck meegenomen in haar persoonlijke zoektocht naar een samenleving met brede welvaart voor iedereen. We luisterden naar haar visie op de rol van de overheid, de kracht van ondernemers en het belang van een toekomstbestendige economie gericht op maatschappelijk en duurzaam welzijn.
Vanuit onze studio trad Elske Verbraak op als moderator tijdens de afsluitende interactieve talkshow, van waaruit wij ook de deelnemers in deelsessies online bijeen brachten. ITHACA regelde zelfs een lunch aan huis voor elke deelnemer!
Een compilatie van deze bijeenkomst kun je hier bekijken.

Festival Om Nooit te Vergeten

Meer dan 400 bezoekers zijn geraakt door de verhalen over dementie op 17 mei 2019. Met nieuwe inzichten, contacten en concrete handvatten als resultaat. Een stap vooruit in het doorbreken van taboes! In de cellen van de Koepel in Breda werden veel initiatieven zichtbaar om Nederland dementievriendelijk te maken. Een bijzonder programma vol beleving en beweging, nieuwe ontwikkelingen en mooie voorstellingen, onder leiding van NPO 3FM dj Frank van der Lende en RTL presentatrice Meike de Jong.
Festival Om Nooit Te Vergeten is een initiatief van Zet, Programmaraad Zorgvernieuwing Psychogeriatrie en het programma Samendementievriendelijk.
Bekijk hier de aftermovie op YouTube.
ITHACA - Z - logos
ITHACA - festival - foto
ITHACA - festival - banner
ITHACA netwerkbureau voor evenementen en communicatie CWF

Creativity World Forum 2019 (CWF2019)

Elk jaar organiseert een van de 11 District of Creativity-regio’s het Creativity World Forum, een internationaal congres waarin verbeeldingskracht, creativiteit en innovatie centraal staan bij het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken. Het Creativity World Forum 2019 (CWF2019) vond afgelopen jaar plaats in Brabant, ten tijde van de Dutch Design Week. Naast (internationale) topsprekers, workshops, werk- en locatiebezoeken was er volop ruimte om te netwerken, elkaar te inspireren en innovatiekracht te bundelen. Ook op de lokale HUB-events in Eindhoven, Helmond, Meierijstad, Tilburg en Breda brachten de samenwerking tussen gemeentes, ondernemers, creatieven en opleidingen een beweging op gang.
Met het promotiefilmpje Change the Inevitable heeft onze partner Veldkamp Producties  een bronzen medaille gewonnen in de categorie Public Relations & Social Engagement van het New York Festivals World’s Best TV&Film 2019! Als uitvoerend opdrachtgever namens BrabantDC zijn we daar erg trots op! 

BrabantDC (2017-2020)

Brabant District of Creativity verbindt creatief en innovatief Brabant aan elkaar en aan de wereld. Een community voor changewanters en changemakers, online en offline. Onderdeel van het internationale netwerk Districts of Creativity. Brabantse partijen kunnen zich aansluiten, cases en talenten delen, netwerk vergroten en meebouwen. Impact creëer je tenslotte samen. De website vormt het platform waar alle initiatieven samenkomen.
ITHACA - BrabantDC - logo
ithaca-energiefestival-foto
ITHACA - Energiefestival logo

Energiefestival The Future is Now 2019

Ruim 700 deelnemers namen deel aan het Energiefestival in het Evoluon te Eindhoven, dat daarmee meer dan volgeboekt was. Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, stak de vele bezoekers van het Energiefestival Brabant een hart onder de riem: “Weet dat de energietransitie kan en zet je doelen niet te ver in de toekomst. Focus op 2030!” Schrijver en oud-politicus Jan Terlouw voegde daaraan toe: “Als we samenwerken, kunnen we deze grote opgave aan.”
Ruim zestig bedrijven, instellingen en overheden verzorgden workshops over alle aspecten van de energietransitie. Enkele voorbeelden daarvan zijn ‘Energie voor Iedereen’, een convenant voor het elektrificeren van bedrijfswagenpark en de nieuwst bedrijvenmonitor met voor het eerst aandacht voor het thema duurzaamheid. Op naar de volgende editie in 2021!

Bezoek vice-gouverneur van Jiang-su aan Brabant

24 juni 2019 stond in het teken van de 25-jarige relatie tussen de regio Jiang-su (China) en de provincie Noord-Brabant. Voor de viering kwam de vice-gouverneur van Jiang-su met een 12-koppige delegatie over uit China. In Brabant werden ze welkom geheten door Commissaris van de Koning Wim van de Donk. Bedrijfsbezoeken aan ASML, JADS en Sioux stonden op het programma. Het ondernemersseminar en de netwerkborrel op het provinciehuis voor de 150 gasten onderstreepten de relatie met Brabantse bedrijven. Het geheel werd feestelijk afgesloten met een diner in Kasteel Heeswijk voor 75 VIPs.
ITHACA netwerkbureau voor evenementen en communicatie PNB
ITHACA - pnb-en-jiangsu
ITHACA netwerkbureau voor evenementen en communicatie KR
ITHACA - brabantboft - logo

Dinner Event met special guest Kate Raworth (The Donut Economy)

We moeten de krachten bundelen om een groene, open en inclusieve economie te creëren! Het Brabant Outcomes Fund (BOF) en het Economisch Programma van de provincie Noord-Brabant grepen 17 juni 2019 aan om een select gezelschap uit te nodigen voor een bijzonder diner. Ze brachten daarmee changemakers uit Noord-Brabant samen met internationale gasten van het Rotterdamse Reporting 3.0 event. De ontspannen en groene omgeving van restaurant Beum te Dorst zorgde voor de juiste sfeer om ervaringen uit te wisselen, nieuwe verbindingen te leggen en inspiratie op te doen. Special guest en keynote spreker Kate Raworth zorgde voor voldoende inhoudelijke gespreksstof rondom The Donut Economy. Uitgangspunt was om een gemeenschappelijke basis te creëren binnen en tussen organisaties om op te bouwen in de nieuwe provinciale bestuursperiode.

Cycle Highway Academy Wayfinding – snelfietsroutes

Innovatie in de fietswereld: de demonstratieroute F261 tussen Tilburg en Waalwijk. Speciaal voor snelfietsroutes zijn twee concepten wayfinding ontwikkeld. Op donderdag 13 september 2018 zijn deze concepten bij wijze van proef gedemonstreerd op de F261 tussen Tilburg en Waalwijk. Centraal daarbij stonden de bewegwijzering, leesbaarheid, herkenbaarheid en uitstraling.
Meer dan 200 betrokkenen bij fietsbeleid in binnen- en buitenland waren aanwezig op deze actieve dag vol informatie, beleving en uitwisseling. Het programma van deze Cycle Highway Academy Wayfinding bood ook inzicht in de laatste ontwikkelingen rondom wayfinding bij snelfietsroutes in verschillende Europese regio’s (vanuit het Europese project CHIPS Vlaanderen, Belfast, Gelderland, Essen, Londen en Kopenhagen).
ITHACA netwerkbureau voor evenementen en communicatie Wayfinding
ITHACA - Wayfinding logo