Hier zijn we trots op!

Waardevolle opdrachten met enthousiaste opdrachtgevers en fijne samenwerkingspartners.

VIP programma tijdens BredaPhoto

Samen met City of imagineers (Cofi) waar wij actief lid van zijn, organiseren wij in opdracht van REWIN West-Brabant een bijzonder VIP programma tijdens BredaPhoto.

Op 1 oktober zullen de creatieve imagineers van Cofi kleine groepjes West-Brabantse mkb-parels begeleiden in een wandeling langs diverse exposities van BredaPhoto. We zullen o.a. een bezoek brengen aan het voormalig KPN gebouw, Stedelijk Museum en het Chassé Park. De dag wordt afgesloten in de Grote Kerk van Breda met een exclusief bezoek aan de indrukwekkende tentoonstelling over China.
Het programma is alleen op uitnodiging toegankelijk.

Trebeck Takes Over Holland Tour – BOF edition. 

ITHACA organiseert op 23 september 2020 de Trebeck Takes Over Holland Tour – BOF edition. Dit unieke online event is ontwikkeld met en in opdracht van het Brabant Outcomes Fund (BOF), i.s.m. THRIVE Institute en Academische Werkplaats ‘Brede welvaart in de regio’.
De deelnemers worden door Katherine Trebeck meegenomen in haar persoonlijke zoektocht naar een samenleving met brede welvaart voor iedereen. Ze vertelt over haar visie op de rol van de overheid, de kracht van ondernemers en het belang van een toekomstbestendige economie gericht op maatschappelijk en duurzaam welzijn.
Vanuit onze studio zal Elske Verbraak optreden als moderator tijdens de afsluitende interactieve talkshow, van waaruit wij ook de deelnemers in deelsessies online bijeen brengen. ITHACA regelt zelfs een lunch aan huis voor elke deelnemer!
Aanmelden kan nog tot 21 september.

Festival Om Nooit te Vergeten

Meer dan 400 bezoekers zijn geraakt door de verhalen over dementie op 17 mei 2019. Met nieuwe inzichten, contacten en concrete handvatten als resultaat. Een stap vooruit in het doorbreken van taboes! In de cellen van de Koepel in Breda werden veel initiatieven zichtbaar om Nederland dementievriendelijk te maken. Een bijzonder programma vol beleving en beweging, nieuwe ontwikkelingen en mooie voorstellingen, onder leiding van NPO 3FM dj Frank van der Lende en RTL presentatrice Meike de Jong.
Festival Om Nooit Te Vergeten is een initiatief van Zet, Programmaraad Zorgvernieuwing Psychogeriatrie en het programma Samendementievriendelijk.

Bekijk hier de aftermovie op YouTube.

ITHACA - Z - logos
ITHACA - festival - foto
ITHACA - festival - banner
ITHACA netwerkbureau voor evenementen en communicatie CWF

Creativity World Forum 2019 (CWF2019)

Elk jaar organiseert een van de 11 District of Creativity-regio’s het Creativity World Forum, een internationaal congres waarin verbeeldingskracht, creativiteit en innovatie centraal staan bij het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken. Het Creativity World Forum 2019 (CWF2019) vond afgelopen jaar plaats in Brabant, ten tijde van de Dutch Design Week. Naast (internationale) topsprekers, workshops, werk- en locatiebezoeken was er volop ruimte om te netwerken, elkaar te inspireren en innovatiekracht te bundelen. Ook op de lokale HUB-events in Eindhoven, Helmond, Meierijstad, Tilburg en Breda brachten de samenwerking tussen gemeentes, ondernemers, creatieven en opleidingen een beweging op gang.
Met het promotiefilmpje ‘Change the Inevitable’ heeft onze partner Veldkamp Producties  een bronzen medaille gewonnen in de categorie Public Relations & Social Engagement van het New York Festivals World’s Best TV&Film 2019! Als uitvoerend opdrachtgever namens BrabantDC zijn we daar erg trots op! 

BrabantDC (2017-2020)

Brabant District of Creativity verbindt creatief en innovatief Brabant aan elkaar en aan de wereld. Een community voor changewanters en changemakers, online en offline. Onderdeel van het internationale netwerk Districts of Creativity. Brabantse partijen kunnen zich aansluiten, cases en talenten delen, netwerk vergroten en meebouwen. Impact creëer je tenslotte samen. De website vormt het platform waar alle initiatieven samenkomen.
ITHACA - BrabantDC - logo
ithaca-energiefestival-foto
ITHACA - Energiefestival logo

Energiefestival The Future is Now 2019

Ruim 700 deelnemers namen deel aan het Energiefestival in het Evoluon te Eindhoven, dat daarmee meer dan volgeboekt was. Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, stak de vele bezoekers van het Energiefestival Brabant een hart onder de riem: “Weet dat de energietransitie kan en zet je doelen niet te ver in de toekomst. Focus op 2030!” Schrijver en oud-politicus Jan Terlouw voegde daaraan toe: “Als we samenwerken, kunnen we deze grote opgave aan.”
Ruim zestig bedrijven, instellingen en overheden verzorgden workshops over alle aspecten van de energietransitie. Enkele voorbeelden daarvan zijn ‘Energie voor Iedereen’, een convenant voor het elektrificeren van bedrijfswagenpark en de nieuwst bedrijvenmonitor met voor het eerst aandacht voor het thema duurzaamheid. Op naar de volgende editie in 2021!

Bezoek vice-gouverneur van Jiang-su aan Brabant

24 juni 2019 stond in het teken van de 25-jarige relatie tussen de regio Jiang-su (China) en de provincie Noord-Brabant. Voor de viering kwam de vice-gouverneur van Jiang-su met een 12-koppige delegatie over uit China. In Brabant werden ze welkom geheten door Commissaris van de Koning Wim van de Donk. Bedrijfsbezoeken aan ASML, JADS en Sioux stonden op het programma. Het ondernemersseminar en de netwerkborrel op het provinciehuis voor de 150 gasten onderstreepten de relatie met Brabantse bedrijven. Het geheel werd feestelijk afgesloten met een diner in Kasteel Heeswijk voor 75 VIPs.
ITHACA netwerkbureau voor evenementen en communicatie PNB
ITHACA - pnb-en-jiangsu
ITHACA netwerkbureau voor evenementen en communicatie KR
ITHACA - brabantboft - logo

Dinner Event met special guest Kate Raworth (The Donut Economy)

We moeten de krachten bundelen om een groene, open en inclusieve economie te creëren! Het Brabant Outcomes Fund (BOF) en het Economisch Programma van de provincie Noord-Brabant grepen 17 juni 2019 aan om een select gezelschap uit te nodigen voor een bijzonder diner. Ze brachten daarmee changemakers uit Noord-Brabant samen met internationale gasten van het Rotterdamse Reporting 3.0 event. De ontspannen en groene omgeving van restaurant Beum te Dorst zorgde voor de juiste sfeer om ervaringen uit te wisselen, nieuwe verbindingen te leggen en inspiratie op te doen. Special guest en keynote spreker Kate Raworth zorgde voor voldoende inhoudelijke gespreksstof rondom The Donut Economy. Uitgangspunt was om een gemeenschappelijke basis te creëren binnen en tussen organisaties om op te bouwen in de nieuwe provinciale bestuursperiode.

Cycle Highway Academy Wayfinding – snelfietsroutes

Innovatie in de fietswereld: de demonstratieroute F261 tussen Tilburg en Waalwijk. Speciaal voor snelfietsroutes zijn twee concepten wayfinding ontwikkeld. Op donderdag 13 september 2018 zijn deze concepten bij wijze van proef gedemonstreerd op de F261 tussen Tilburg en Waalwijk. Centraal daarbij stonden de bewegwijzering, leesbaarheid, herkenbaarheid en uitstraling.
Meer dan 200 betrokkenen bij fietsbeleid in binnen- en buitenland waren aanwezig op deze actieve dag vol informatie, beleving en uitwisseling. Het programma van deze Cycle Highway Academy Wayfinding bood ook inzicht in de laatste ontwikkelingen rondom wayfinding bij snelfietsroutes in verschillende Europese regio’s (vanuit het Europese project CHIPS Vlaanderen, Belfast, Gelderland, Essen, Londen en Kopenhagen).
ITHACA netwerkbureau voor evenementen en communicatie Wayfinding
ITHACA - Wayfinding logo