Joyce Bokhoven

De drijvende kracht achter Ithaca is Joyce Bokhoven. Joyce heeft reeds vele jaren ervaring in het organiseren van congressen en evenementen. Na haar studie aan de Rijksuniversiteit Leiden is zij vanuit een stage in dienst getreden bij de Erasmus Universiteit Rotterdam waar zij vele jaren heel veel succesvolle wetenschappelijke congressen heeft georganiseerd. Dit varieerde van groot (Paediatric Week Holland 1994) tot klein en van bekend uit de pers tot achter gesloten deuren (The Burght Conference 1992).

Na de Erasmus Universiteit stapte Joyce in 1996 over naar Nexus Inter Academic Network, voorheen een congresorganisatie met primair de aandacht op nascholing voor huisartsen en specialisten met gebruik van videoconferencing, destijds nog baanbrekende technologie. Deze meetings vonden in de USA plaats en werden via een live videofeed doorgegeven naar telkens 4-6 lokale bijeenkomsten in Nederland en België.

Gedurende haar periode bij de EUR verwierf Joyce een opdracht van het International Network of Green Planners (INGP). Deze opdrachtgever heeft Joyce gevolgd naar Nexus en later is de dienstverlening vanuit Ithaca voortgezet. Voor het INGP werden 10 jaar lang vele internationale bijeenkomsten georganiseerd in o.a. Maastricht, Brussel (België), San Francisco (USA), San José (Costa Rica), Curitiba (Brazilië), Wenen (Oostenrijk) en Melbourne (Australië). Naast de organisatie van deze bijeenkomsten werd ook het dagelijks management en secretariaat van deze Stichting door Ithaca gevoerd tot het moment van opheffing van de vereniging.

Eind 1998 heeft Joyce haar activiteiten ondergebracht in haar eigen bedrijf, Ithaca. Sinds die tijd voert Ithaca voor een breed scala aan organisaties opdrachten uit op het gebied van evenementenorganisatie en communicatie.

Voor meer informatie, zie ook haar LinkedIn profiel.