Jos Burkx

Sinds mei 2011 ben ik ook toegetreden tot de gelederen van Ithaca. Mijn specialiteit is verenigings- en interim management en dan vooral daar waar er veranderingen doorgevoerd moeten worden.

Gedurende mijn loopbaan heb ik meerdere rollen, taken en functies gehad en deze regelmatig gecombineerd. Dit kwam door mijn eigen groei, de groei van mijn omgeving en met mijn wens om op verschillende vlakken actief te zijn. Dit, gecombineerd met een goede staat van dienst, heeft geresulteerd in een grote vrijheid en telkens nieuwe uitdagingen.

Als manager heb ik altijd dicht tegen mijn medewerkers, collega’s en opdrachtgevers aangezeten, soms in een rol als projecteigenaar, soms als account- of contractmanager, veelal ook als lijnmanager en coach.

Ik kom het best tot mijn recht in een omgeving waar echt iets gebeurd en waar met respect resoluut beslissingen genomen moeten worden om vervolgens met veel verve gezamenlijk door te gaan. Het resultaat is hierin voor mij belangrijk, maar de weg er naartoe is niet per definitie een rechte lijn.

Voorwaardelijk voor een dergelijke werkwijze is een open, eerlijke en menselijke benadering van zaken die zich op een langere termijn volledig terugbetaalt voor alle betrokkenen.

Sterke punten die uit een profielonderzoek naar voren komen zijn: relatiegericht, zelfvertrouwen, besluitvaardig, impact/ overtuigingskracht, initiatief/gedrevenheid, flexibiliteit, leiding nemen/sturing geven, organisatiesensitiviteit.

Voor meer informatie, zie ook zijn LinkedIn profiel.